onsdag 26 februari 2014

Trevligt besök på Konsthallen


Det var faktiskt riktigt länge sedan jag besökte Malmö konsthall. Omgivningarna vid konsthallen har varit minst sagt röriga under lång tid, men plötsligt har allt fallit på plats och hela området blivit jättefint. Nuvarande utställning har varit igång sedan 7 dec, pågår till 16 mars och heter “Malmö stads konstsamlingar i urval”. Jag tror namnet är en av anledningarna till att jag inte kommit mig för att gå hit. Men, det är bara att konstatera att det här är inte på långa vägar så tråkigt som namnet antyder. Men visst kunde man väl ansträngt sig lite när det ska sättas namn på en utställning? Det här verkar framkrystat av nån torr grå eminens med rötterna i 70-talet som tillbringar sitt yrkesliv bland en massa dammiga pärmar. Eller kanske vill ansvariga inte man ska gå komma hit? Men låt inte lura er, gå till konsthallen i alla fall. Det är en mycket intressant blandning som visas upp. Och vi som bor i Malmö är ju faktiskt delägare i samlingen eftersom den förmodligen är inköpt för skattemedel. Så gör ett besök, och ta med kameran. Fotografering är tillåten. Det är ju inte var dag man kan bli plåtad tillsammans med ett verk av Andy Warhol. Fast man får inte blixtra.


Här finns verkligen allt möjligt, från fotografier av Cindy Sherman och Andres Serrano till Jonas Bohlins betongstol. Det är en rolig blandning och jag garanterar att alla kan hitta ett favoritverk.


PS
Här är också betydligt bättre ljus än på Moderna. Här klarar man sig med ISO 400 trots ljussvag optik.


Fotnot
Det är inte bara namnet på utställningen som känns dammigt. konsthallens hemsida är lika torr. Varför måste det vara så tråkigt? Här behövs frisk luft och nya tankar.
Jämför gärna med Dunkers, Modernas eller Louisianas hemsidor så ser man att information kring kultur inte alls behöver vara tråkig. Skärpning konsthallen!










2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Kommer definitivt att bli ett besök!
    /Benny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, passa på. Där finns ngt för alla smaker.
      Ha det fint!

      Radera