söndag 25 augusti 2013

Slut på Festivalen


Så var då Malmöfestivalen över för den här gången. Men Rei och jag hann med ett gemensamt besök i torsdags eftermiddag.


Vi träffades vid Triangeln och promenerade till Gustav Adolfs torg som under festivalveckan är matcentrum. Där tänkte vi äta lunch, och Rei som är en entusiastisk festivalätare visste precis vad han kunde rekommendera: “Vi ska äta på ett ställe som heter Louisiana, det blir Cajunkyckling, Idahopotatis och vitlöksås.” - En kulinarisk upplevelse, lade han till. Det visade sig att på Louisiana serverade de bara en rätt, men det underlättade ju beställningen. Också fick man kniv, gaffel, salt & peppar och servett i plastförpackning på flygplansvis, vilket både är hygieniskt och gjorde serveringen smidigare. Och maten smakade faktiskt hur bra som helst!


Efter måltiden drog vi oss långsamt och med viss möda vidare i Malmös centrala delar. Efter att ha promenerat i drygt en kvart var vi överens om att en fika skulle pigga upp oss. Så vi köpte en påse sockerbeströdda flottyrkokta bakverk med vaniljfyllning i ett stånd, och var sin cafelatte hos Fogarillo. Solen gassade, men vi hade tur och lyckades hitta behagliga sittplatser i skuggan från ett träd på Stortorget.


Så blev det åter dags att röra på sig. Vi tog Hamngatan mot Posthusplatsen för att se vad som försiggick där. Det visade sig att man gjort området till ett tivoli med allt vad det innebar. Fast vid den här tiden var det mycket lugnt. Allt stod stilla, ingen attraktion var igång. Vi gick en sväng i området för att vara säkra på att vi inte missat något innan vi vände tillbaka mot centrum.


Just när vi passerade Centralstationen kom Rei på att det kunde vara läge för en Frapino. Och eftersom det ju ligger ett Espressohouse på stationen så gick vi in. Det var helt perfekt att sitta ner en timme i den gamla stationsbyggnaden och njuta av en kall kaffedrink. Vi hade ju ändå promenerat en stund.


Vi var nu överens om att festivalen nog inte hade mer att erbjuda så vi bestämde oss för att dra mot Triangeln där jag hade min cykel och Rei hade en busshållplats strax intill.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar