onsdag 23 januari 2013

Bara kaffe

Nikon D80

En kopp kaffe på stan med stor variation. När jag fikar med Rei, ”fotofika” på Mormors brukar det vara vanligt bryggkaffe med mjölk som gäller. Mormors latte går också an men hennes cappuccino gillar jag inte. På Espressohouse snålar man på bönorna, vilket gör att en latte blir alltför blek i smaken, så det får bli cappuccino (ganska klen den också, men det får gå) på Waynes brukar det också bli cappuccino, ingen rysare men helt okej. Bästa cappucinon någonsin får man hos Fogarolli (det är dom som serverar kaffe från bakluckan på en Piaggio), men finns bara när det är nåt event i stan. Hoppas att de så småningom öppnar ett stationärt cafe någotsånär centralt.

I espressokaffets hemland Italien, är det definitivt espresso som gäller, där dricker man inte cappuccino efter klockan 12. Och definitivt inte en cappuccino dekorerad med löv, hjärtan och annat trams som våra baristor tenderar att briljera med. Det bör nämnas att en typisk frukost för en vuxen italienare består av en kopp espresso och en biscotti. Snacka om rivstart!

Fotnot
Bilden visar hushållets 30-åriga Pavoni. Klassisk italiensk espressobryggare för hemmabruk. Inga pods utan en riktig maskin med ångrör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar