måndag 5 maj 2014

På besök i varuhuset

Vid en av mina irrfärder i staden besökte jag häromdagen vad jag trodde var ett av de nyaste tillskotten inom Malmös handel. Men här var till stora delar både förbommat och avstängt. Man bygger om. På stora skyltar ber man på sedvanligt vis om ursäkt för röran och motiverar, även detta på sedvanligt vis, att man ju gör det för att allt ska bli så mycket bättre. För oss.


Jag befinner mig alltså på Entré, ett av de senaste köpcentran i Malmö. Jag har förstått att det finns ett missnöje med kundtillströmningen. De kommersiella framgångarna nådde inte upp till önskad nivå. Nu har man utrett anledningarna och håller på att bygga om. Ryktet säger att en av anledningarna till misslyckandet var att man valt mörka golv och de ska nu bytas ut mot ljusa. Kan det vara så? 



Jo, också ska man byta namn på etablissemanget till ”Malmö Plaza”. Ser man på en av dessa datafixade bilder som visar den nya fasaden, verkar det som även Mormors bageri på hörnet fått byta namn. På bilden heter det ”Galaxy Coffee”. Grattis och välkommen till framtiden, mormor!

Hursomhelst, så stort lycka till. Det blir säkert bättre när det blir klart. Annars kanske man kan prova att profilera sig, istället för att redovisa ungefär samma innehåll som alla andra köpcentra. Men det bli väl för djärvt.


En helt annan grej
Blogspots automatiska bildjustering driver mig sakta mot hopplöshetens rand. PNG formatet gör bilderna väl stora, vilket gör att den som har ett långsamt Internet kan få vänta på att bilderna ska synas. Så det får bli tillbaka till JPEG och hoppas att Blogspot ska sluta upp med att "förbättra" bilderna. Detta inläget är i JPEG och vad har hänt nu? Jo, nu har blogspot lagt olika grader av sepia på mina bilder. Snälla Blogspot, rör inte mina bilder!!!

Tillägg
Har nu med hjälp av Fredrik På Scandinavian Photo lyckats korrigera Bloggers automatiska dumheter.

6 kommentarer:

  1. Det stämmer att de hade ett svart golv tidigare.
    När Entré var relativt nytt så besökte jag det. Men eftersom jag har glaukom på ett öga så var det mycket svårt att "navigera" sig på ett någorlunda säkert sätt på det svarta och högblanka golvet! Dessutom hade trapporna då ingen markering för översta och/eller nedersta trappsteget!
    Jag lovade mig själv: nu har jag varit här två gånger. Första och sista!
    Och det "löftet" har jag hållit!

    SvaraRadera
  2. Där ser man. Då ligger det något i det där med mörka golv. Man tycker ju att dom borde tänkt på det redan när dom inredde varuhuset från början. Tack för din kommentar!

    SvaraRadera
  3. Angående att Blogger gör jpg-bilder till skräp; jag har en lösning på det då jag stod med samma problem förut!
    Kom förbi butiken en dag så ska jag visa dig hur, det är lite krångligt att ta skriftligt. :)

    SvaraRadera
  4. Så bra skrivet om detta shopping centra som jag har besökt två gånger och båda gångerna tänkt för mej själv 'Det var inte många affärer som har öppet här inte'.
    Vi får se hur det blir efter ombyggnaden. Är det inte den andra på kort tid?

    Första bilden är otroligt bra. Är mannen innanför glaset en levande person. Det liknar han med skylten.

    När du har besökt Fredrik, så får du skriva och berätta hur han gör. Kanske något vi andra oxå kan ha nytta av.

    Hälsar Olle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska du ha! Nä, han innanför glaset är en pappfigur (visst påminner han om Reinfeldt?) Jo, jag ska ta upp det här med Bloggers autojustering i nästa inlägg. Ha det fint!

      Radera