måndag 19 maj 2014

Glada miner på stan


När man plåtar på stan är det väl vanligast att man strosar omkring och letar motiv. Men man kan också prova att göra tvärtom. Dvs man placerar sig på lämplig plats och väntar. Man kan antingen välja en plast med lämplig bakgrund och miljö och vänta på att någon ska passera. Eller så kan man bara sätta sig någonstans där det passerar mycket folk. Som på Gustav Adolfs torg i Malmö en lördag. Man får ändå lite tålamod eftersom många människor är antingen för långt borta eller för nära. Lagom är ju bäst, speciellt när man använder fast brännvidd. Gemensam nämnare för människorna som passerar är att de allra flesta ser väldigt glada ut. Men det är ju lördag och solen skiner.














Den här mannen stod på Södergatan när jag passerade. Han väntade förmodligen på någon och ljuset föll fint på hans ansikte. Och så såg han cool ut. Det hade så klart blivit bättre utan plastpåse. Men det är ju så det var.


1 kommentar:

  1. Är ganska säker på att den cole mannen heter Kalle Carlsson från Kroksbäck, han var tidigare armerare och betongarbetare. kalle har byggt många hus i Malmö och skorstenen på Heleneholmsverket en mycket duktig yrkesman med kraft i nyporna.
    //pivaren

    SvaraRadera