tisdag 26 februari 2013

Ett besök i staden Lund



Större delen av gårdagen tillbringade jag med att fotografera på gatorna i Lund. Det var Rei som föreslagit en fotografisk utflykt. Vi har gjort en sådan dagsutfärdtill Lund en gång tidigare. Men det var ett tag sedan, så det kunde ju vara dags för ett nytt besök.
Vi anlände med buss till Lund strax före elva, och bestämde oss för att det kunde vara bra att inleda vandringen med kaffe och wienerbröd hos Mormors. En fotofika.

Sedan blev det några timmars strövande kors och tvärs i de centrala stadsdelarna. Vi passade också på att besöka anrika Mattssons foto på Klostergatan. Främst för att botanisera i den begagnade avdelningen. Här fanns dock inget som vi spontant föll för. Så vi fortsatte vår vandring. Stannade och tog lite bilder där det passade.

Så småningom hamnade vi på Mårtenstorget där vi hälsade på hos Apple, då Rei ville titta närmare på en IPad. Eftersom jag själv är Ipadentusiast, tyckte jag naturligtvis att det var något han verkligen borde skaffa sig. Rei bestämde sig för att fundera på saken.

Lunchen blev snabbmat hos Burger King där Rei berättade att man varken på MacDonalds eller hos Burger King steker några burgare längre. Allt levereras färdiglagat, djupfryst. Sedan värmer man bara upp och monterar ihop vad kunden beställt. Det är därför man inte längre känner någon stekos och att det går så snabbt att få sin beställning. Det här hade jag ingen aning om. "Om du tittar på burgaren", sa Rei som är pedagogiskt lagd, "så ser du att den har ingen stekyta!" Och, minsann tror jag att han har rätt.

Efter ytterligare någon timmes vandrande på Lunds gator bestämde vi oss för att det kunde vara dags för återfärd. Nästan framme vid busshållplatsen kom Rei på att det nog var lika bra att han köpte sig en IPad. Sagt och gjort; vi återvände till äpplebutiken och efter Rei gjort sitt inköp gick vi sedan tillbaka till Bankgatan för att ta bussen mot Malmö. Rei hoppade av i Arlöv och jag fortsatte mot Malmö i en buss som blev alltmer populär. Vid varje hållplats steg det på en massa folk och snart var bussen knökfull av allvarliga manspersoner, uppsluppna ungdomar och några kvinnor med barnvagnar innehållande skrikande barn. Det tog en evighet att komma fram till Södervärn där jag kunde stiga av, lätt åksjuk. Nästa gång får det bli tåg.

Nu något helt annat
Visst är det helt fantastiskt att Searching for Sugarman fick en Oscar! Malik Bendjelloui är väl annars okänd för de flesta. Men jag ser att han som barn var med i Tv-serien Ebba och Didrik där vi såg bland andra Johan Widerberg och Helge Skoog. (En ur flera aspekter sevärd TV-serie från 1990) Men nu är han vuxen och filmregissör och Oscarsvinnare!!


























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar