torsdag 25 augusti 2011

Fest på gatorna i Malmö

Det är festival i Malmö. Vilket betyder massor av folk på gator och torg



En delegation någonstans ifrån blir lotsade omkring. Undrar om de tror att det alltid ser ut så här i centrala Malmö. Det torde bli en chock för de som till äventyrs skulle återvända någon gång, i tex november…



Försäljaren av smycken utstrålade en viss värdighet, trots halsbandet.



Metropojkar delar ut tidningar och betraktar intensivt den kvinnliga delen av målgruppen.



Det gäller att ligga i, marknadsföringen är viktig i alla sammanhang. Speciellt den personliga.



Trängseln är stundtals ganska kompakt.



Även om en del områden är lite glesare finns det ändå en viss, men kanske lite mer dämpad festivalstämning.



Här sitter de coola killarna med mörka glasögon.



Många som vanligtvis knappast sticker näsan utanför dörren av rädsla för både det ena eller andra, spankulerar nu helt frimodigt omkring. Visserligen med ett fast grepp om väskan, men ändå.



Fast en del ser lite förskräckta ut, men kanske är de ovana vid folksamlingar.





Cafe i bakluckan på en Piaggio verkar kanske inte så seriöst. Men det är riktigt gott kaffe. Betydligt bättre än hos många av de etablerade stationära cafeerna.



Halmtak och käpp var förr en klassisk utstyrsel för en gentleman sommartid. Kanske något att fundera över för en mogen man.



Här man kan se ett visst släktskap och inte bara genom frisyren, även i klädsmaken finns det något gemensamt.



Man kan bli avritad. Fast som karikatyr, vilket förutsätter en god självkänsla hos motivet. Det var ingen kö till konstnären. Kanske säger en del om oss Malmöbor.



Burksamlarna ligger i, konkurrensen är stenhård. En del stirrar lystet på folk som går med en burk i handen och frågar djärvt ifall de druckit klart. De som blir utsatta för detta lämnar raskt över burken.



Man kan också få sig gjort ett ballongdjur . Eller något annat, det är bara att önska. Jag såg två barn som pucklade på varandra med ballongsvärd. Alla önskemål blir tillfredsställda.



Fotnot
Malmöfestivalen (som för övrigt delar upp stadens invånare i två läger; de som älskar den och de som hatar den) är årligen återkommande sedan 1985.
Man har försökt sig på en liknande festival även i 08-området (fast naturligtvis i kolossalformat, som det anstår). Men trots inträdesavgift och en massiv (gratis) marknadsföringsinsats i nationell TV, fick man det inte att fungera ekonomiskt. Malmöfestivalen är nog knappast någon god affär heller, men jag tror att politikerna biter ihop. Man får väl spara in på barnomsorg, sjukvård eller liknande.


Panasonic GF1, 20/1.7

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar