måndag 2 maj 2011

På gatorna i Wien del 1


Lite blandade bilder från en resa till Wien härförleden.
Bilderna här är tagna med en av Nikons billigare kameror; D40X och objektivet var en 18-135mm. Jag hade flera kameror med på resan och kommer att lägga in bilder efter hand.

Det blev en hel del besök på museer och även en upptäcktsfärd i fotspåren av ”Tredje mannen”, den klassiska filmen från 1949 som till stor del spelades in här. 




Den här ”Kaninmannen” stod vid ingången till Prater som är ett gammalt nöjesfält. Här står fortfarande kvar det pariserhjul där en av scenerna i filmen Tredje Mannen spelades.




Många vägar utan bilar, och en ensam välklädd man på rask promenad. Kanske har hans bil gått sönder så han blev tvungen att gå tillbaka till civilisationen?



En ensam fotgängare som tålmodigt väntar på grön gubbe.



De här två guidade en grupp resenärer på konstmuseet Belvedere och skulle efteråt ta en bild på gruppen. Alla i gruppen ville ha var sin bild så det blev till att samla in kamerorna och plåta på.




Belvedere är uppdelat på två byggnader, övre och nedre, med en stillsam park emellan.




En kvinna har läspaus under ett förfärligt ryskt kolossal-monument från krigsslutet. Att uppföra segermonument tycks ha varit en prioriterad uppgift för ryssarna 1945. Jag har sett några andra stora fulheter i Berlin tidigare, som dock inte nådde upp till den här storleken.




Ett helt gäng står i startposition vid trafikljusen. Det är en lång väntan på grönt och när det väl slår om hinner man knappt över.



En ensam segwayåkare. Man brukar se dem i grupp, men den här tycktes ha kommit på efterkälken. An hastigheten att döma gjorde han sitt bästa för att komma i kapp.



På Graben, en av de stora affärsgatorna fanns även en HM-butik.




Den här killen med skylt på ryggen håller en kort paus med energidryck och en cigg mitt i rusningen.



Att se staden med hjälp av häst och vagn verkade ganska populärt, åtminstone fanns det gott om den typen av ekipage att tillgå. Här håller man lunchpaus.



En turist har just upptäckt en intressant vy vid Albertinaplatz.



Biljettförsäljning till diverse konserter skedde ofta på gatorna av killar klädda i rockar som verkade sydda av möbeltyg.



Albertina är ett av de större museerna i staden och inrymmer en av världens finaste samlingar av grafisk konst.




På Albertina finns en jätteterass med utsikt över torget. Fast jag tyckte nog inte utsikten var så speciell som den här famijen.



Gatuartister finns överallt där det passerar mycket folk. Här står det en Mozart på Graben vid sidan av en skylt som saluför Mozartkuglen.



Vad vore livet utan bärbar telefon med sms?




Den här killen sålde tidningar på Graben.



En stressad servitris på ett av Wiens otaliga caféer.




Det pågick någon slags sportevenemang för den yngre generationen som den här lille killen laddar upp inför.




Den här mannen tar en kontemplativ paus lite vid sidan av storstadsvimlet.




Ett ungdomsgäng på hjul.

2 kommentarer:

  1. Många intressanta gatubilder. Den med de två reseledarna som skulle ta gruppfoto med alla kamerorna var riktigt kul.

    SvaraRadera
  2. Hejsan Rei. Jo, reseledarna var faktiskt ännu roligare i verkligheten, man hämtade och lämnade kameror ett bra tag innan alla i gruppen blivit nöjda. Och det som var riktigt roligt var att allt skedde under stort allvar.

    SvaraRadera