tisdag 17 maj 2011

På gång i stan & möte med en kändis


Läste i en tidning att projektet World village tycks ha kommit av sig. Denna arkitektoniskt spektakulära jättesatsning, (världens största) på kvinnlig idrott har blivit lagd på is. Vet inte varför, men det verkade handla om politik (inte så ovanligt) Första delen av bygget räknade man tidigare skulle stå klart nästa år, men nu får vi se. Man har ju börjat så smått med att klä in några baracker på Fågelbacksgatan, kanske blir det inte mer än så?


Var ett ärende till Matton häromdagen och cyklade då över Kaptensbron. Här har någon döpt om bron genom att knyta fast tygremsor i räcket. Några bokstäver har försvunnit, men jag tror att där har stått ”Kärlekens bro”. Rätt så fint!


Vid ett annat ärende kom jag förbi Mobilia och så här ödesmättat såg det ut där. Den norra byggnaden har helt försvunnit, och det återstår bara en jättehög tegel av Mab & Myas gamla industribyggnad. Vet inte vad som ska byggas istället, men Mobilia verkar köra på hårt med att utveckla sitt koncept. Antagligen för att i god tid kunna möta konkurrensen från Emporia i Hyllie som ska öppna nästa år.


Jag var på Analoga utposten igår för att få gjort några utskrifter. Lennart har en bra skrivare och bilderna blir betydligt bättre än utskrifter från tex Japanfoto. Här träffade jag på Tommy Hansson, en gång sångare i Malmöbandet Namelosers. De var i mitten på 60-talet ett av Sveriges bästa band. Till skillnad mot mespoppare som Tages och Hep Stars, stod Namelosers med sitt ruffigare sound betydligt närmare band som Stones och Animals. Jag minns inte när de splittrades, de liksom bara försvann. Men deras versioner av låtar som New Orleans, Susie Q och inte minst Land of a 1000 dances glömmer vi aldrig.

Tommy berättade att bandet fick sitt namn genom en tävling utlyst av Radio Syd. Namelosers hette tidigare Beatchers, men tvingades till ett namnbyte då det i Göteborg fanns ett band som hette Beachers och som hotade Malmöbandet med rättsprocess då namnen var så lika. Beatchers fick avstå sitt namn och antog namnet Namelosers som var det vinnande förslaget i Radio Syds tävling. Förslaget var insänt av en trettonårig tjej som vann en middag med sina idoler.

Fotnot
Radio Syd var en illegal radiosändare på ett fartyg som sände från internationellt vatten i Öresund. Man sände rock och popmusik dygnet runt varvat med reklam. Olof Palme som var kommunikationsminister vid den här tiden lyckades dock genom diverse lagändringar sätta stopp för verksamheten genom att sätta ägaren av radiostationen, Britt Wadner, i fängelse. Sverige hade vid den här tiden statligt radiomonopol och kommersiell radio var inte tillåten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar