torsdag 19 april 2012

Hyllie en gång till


Hyllie var tidigare mest känt för sitt vattentorn. Jag gjorde ett besök i tornet i mitten av 70-talet när det var tämligen nybyggt. Tydligen var de ansvariga för projektet väldigt nöjda och stolta över detta futuristiska bygge, vilket kanske inte var så konstigt eftersom allt annat som byggdes vid den här tiden såg ut att vara stöpt i samma form. 


Man var till den grad entusiastiska över vad man åstadkommit att man väldigt osvenskt hade placerat en cafeteria uppe i tornet. Man kunde åka hiss upp och fika. Cafeterian var tämligen sparsmakad; ganska trång, kaffet serverades i pappmugg och tilltugget var platfolieinslagna dammsugare. 


Nu finns här inget kafé. Istället är vattentornet väl inhägnat och försett med hotfulla skyltar och kameraövervakning.


Från en viss vinkel påminner järnvägsstationen om en modelljärnväg. 


Malmömässan som tidigare höll till i en monteringshall från Kockums dagar i Västra Hamnen hur nu flyttat hit i ett eget nybygge.


Här finns än så länge inte så många gator, men den största har man döpt till Hyllie Boulevard. Vet inte hur seriös man varit vid namngivningen. För mig känns det av någon anledning lite ironiskt.


Den här bilden får ses som en hyllning till Malmö Fotoklubb på den tiden då alla medlemmarna sökte sig till Hyllie för att fotografera sönder vattentornet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar