söndag 25 september 2011

Dämpade bilder



Jaha, så var sommarn tillända och hösten här och snart är det vinter med allt vad det betyder. Blir det som i fjol så kommer snön om sådär knappt två månader.


Det blir till att planera. Först rota fram varma kläder, se till att vintergarderoben finns lätt tillgänglig. Även de små tillbehören; mössor, vantar som har en förmåga att hamna lite vid sidan av (undrar var).


Har på senare åren upptäckt att livslängden på en mössa är knappt en säsong. De blir fruktansvärt noppiga. Undrar varför. Det verkar som mösstillverkarna letar material speciellt lämpat att noppa sig. Förra vintern var så lång att jag hann med två mössor. Man får sortera dem, finmössa eller fulmössa. 


På Ribersborg har man dragit upp flottarna och ska antagligen forsla iväg dem på vinterförvaring då det antagligen är svårt att hitta något alternativ användningsområde för en badflotte under vintern.


Den här ångestfyllda figuren står i skyltfönstret till ett galleri på Regementsgatan. Då jag förmodar att han är till salu kan jag inte låta bli att undra ifall han ska få något hem. Och hur det i så fall ser ut hemma hos dem som valt honom.


Regnbåge var det häromdagen, en hel båge med början och slut. Men den fick inte plats på bilden. Det fick bara bli den ena änden, början eller kanske är det slutet.

Canon S90

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar