söndag 12 juni 2011

Musik på stan & lite annat




Gatumusikanterna bli mer och mer avancerade. De här två killarna har tagit musicerandet till en ny nivå, inte bara genom elektrisk förstärkning, utan också genom att släpa med sig ett trumset. Det blir extrapoäng för den ambitionsnivån.





På triangelns köpcentrum, andra våningen, verkar renoveringsarbetet fullständigt ha kommit av sig. Dock tycks man ha satt upp något som man närmast kan likna vid ett beduintält. Undrar vad som ska ske härnäst? Kameler kanske?

Också lite boktips!




Har nu avslutat biografin ”Livet” om Keith Richards liv och leverne, mest det sistnämnda. Lätt rörig, men ganska intressant ändå. Han har levt ett hårt liv den gode Keith. Det fanns en tio-i-topp-lista på 70-talet över personer som med föga sannolikhet skulle överleva innevarande år och Keith Richards inte bara låg på listan, han toppade den i tio år!
Efter den biografin är det nu dags för något helt annat, nämligen ”Boktjuven” av Marcus Zusak. Berättelsen utspelas i Tyskland under andra världskriget och huvudpersonen är en liten flicka som stjäl böcker. Ingen lättsam historia precis, men jag har hört så mycket gott om den, så det ska bli spännande.
Sedan har jag en annan litterär upplevelse som väntar. Nämligen ”Medan jag levde” av Jaques Werup. Var och tittade på ett framförande av honom i vintras och han är verkligen speciell i sitt sätt att handskas med ord och strofer. Så det är också en bok som jag ser fram emot att läsa, även om titeln känns en aning dyster så här i sommartider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar