fredag 28 maj 2010

Annonser från förr



Hittade några gamla exemplar av tidningen Populär Fotografi från 1966 och -67. Man kan ju lugnt konstatera mycket var annorlunda vid den här tiden jämfört med idag. Tidningarna riktade sig till män, vilket direkt framgår av annonserna.



Canons annonser kan man nog utnämna till de töntigaste någonsin. Ska kanske nämnas att Canon inte hade någon proffskamera vid den här tiden. Canon F-1 kom inte förrän 1970.



Men även andra kameramärken hade anspelningar på manligt och kvinnligt, hem och familj. Tänkte man inreda mörkrum hemma, måste man ju ha fruns samtycke. Kanske skulle hon samtycka till en Durst förstoringsapparat, då den var ganska liten och nätt.




Ifall mannen i familjen funderade på att köpa en ny smalfilmskamera av en snäv hushållsbudget kunde det vara mer försvarbart ifall han fick en liten skitkamera till frun på köpet.

Fotnot
Kan nämnas att närmaste konkurrenten, tidningen Foto, var snäppet värre. Vid den här tiden hade man alltid en mer eller mindre avklädd tjej på omslaget. Märkligt var att det aldrig fanns någon koppling till tidningens övriga innehåll. Det handlade endast om att synas i tidningsaffären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar