fredag 13 juli 2012

Åter på Limhamn


Det byggs som aldrig förr i Malmö, och Limhamn är inget undantag. Det verkar finnas hur mycket plats som helst för relativt centralt belägen nybyggnation. Gamla industritomter förvandlas till lyxiga boenden i olika former. Vad som ska bli just här framgår inte. Men en sak är säker; det blir inte billigt.


Den här byggnaden har fått stå kvar. Kanske ska den ingå i något större kringliggande projekt, vilket kan bli både intressant och spännande. Det blir sällan bra när hela områden präglas av samma tidsanda. Det är blandningen av olika stilar och tidsepoker som gör ett område intressant.


Jag vet inte hur det förhåller sig med den gamla cementfabriken, men stora delar av den ligger i alla fall kvar, om än i träda. Kanske finns det några planer med dessa jättesilos. Hoppas det, jag är svag för gamla industribyggnader.


Vid kajen strax vid cementfabriken råder ett behagligt lugn.


Här ligger också Öns jättestora bostadsområde. Med cementfabriken mitt emot är det stora kontraster i området, vi får se hur det ser ut om några år.


Inte så långt från det gamla färjeläget där man förr tog färjan till Dragör för att göra billiga inköp, ligger det här hörnhuset med sin pampiga gavel. Men att täcka över samtliga skyltfönster på det sättet är rena övergreppet på den gamla fina byggnaden. Om man nu av någon anledning är tvungen att täcka fönsterna kan väl man i alla fall göra det snyggt.


En lite bit längre bort på Strandgatan finns den här småstadsidyllen.

2 kommentarer:

  1. Jättefina bilder. Väcker minnen från min barndom när jag gjorde utflykter från Ribersborg till industrierna i Limhamn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att du gillar bilderna. En hel del har ju förändras, men en del är sig likt (som tur är) Tack för din kommentar!

      Radera