lördag 4 februari 2012

Malmös nyaste projekt?


Rivningsobjekt?


Förra året skrevs det en hel del om det nya projektet World Village som skulle ersätta nuvarande Hästhagens idrottsplats och ligga granne med Eons huvudkontor (för övrigt ett av Malmös fulaste hus) vid Kronprinsen här i Malmö.


Projektet kallades ”Malmös nya världsattraktion” och skulle bli ”En global mötesplats för kvinnlig idrott med världens ledande experter inom träning, forskning och utveckling.” Allt enligt initiativtagarna Kent Widding Persson och Dan Olofsson.
Här skulle också finnas ett stort antal lyxiga lägenheter, allt inrymt i spektakulär arkitektur.


Bygget skulle påbörjas under 2012. Men efter stor medial uppmärksamhet, blev det plötsligt tyst. Väldigt tyst. Som boende i grannskapet och intresserad av hus och arkitektur är man naturligtvis nyfiken på vad som komma skall.


Marken tillhör kommunen och det storslagna projektet är ett privat initiativ. Men tydligen är man inte längre överens om hur seriöst projektet egentligen är. Man kan nu utläsa viss kallsinnighet från våra ansvariga folkvalda.


Ansvariga för projektet har nu fått respit till juni månad 2012 med att visa en plan som kommunen kan godkänna. Annars rivs avtalet upp. ”That’s it”, säger nämndens ordförande Anders Rubin. Upp till bevis med andra ord. Men tuffa tag måste väl uppskattas av luttrade affärsmän även om det sas drabbar dem själva.




Befintlig idrottsplats med sin väl tilltagna läktare ser ju aningen sliten ut. Men av förståeliga skäl tycks hela området nu ligga i träda i väntan på vad som ska ske. Tills vidare får vi nöja oss med att beskåda dom informationsklädda barackerna på Fågelbacksgatan. Kanske blir det inte mer än så?

Fotnot
Hästhagens Idrottsplats anlades 1973. Tidigare var området koloniolotter. För mer info om turerna i projektet läs artikel i Skånskan.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad risigt det ser ut nu där. Det var många år sedan jag satt på läktaren som man ser i första bilden och såg amerikans fotboll. Tror det var sommaren 2008. Numera ser jag platsen endast utifrån när jag går till jobb. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi får se vad det blir så småningom. Kanske blir det åter koloniområde?

      Radera