lördag 16 juli 2016

Järnmannen i Jönköping


Hade möjlighet att kolla på Ironman 70.3 som gick i Jönköping förra söndan, den 10 juli. Vi hade dock en något långsam morgon vilket gjorde att vi missade första grenen som var simning 1,9 km i Munksjön. Andra grenen, cykel 9 mil, tog ju lite tid så där såg vi några starter. Vi hängde också kvar och kunde s vinnaren av loppet gå i mål. Start och mål var vid Östra torget som också var parkeringsplats för deltagarnas cyklar. Tvåtusen cyklar fyllde torget och det verkade som bara ett fåtal anmälda fått förhinder att delta. För att spara tid klev deltagarna vid mållinjen ur skorna på cykeln och sprang barfota och parkerade sina cyklar.
Sedan var det dags för sista grenen; löpning 2,1 mil, dvs en halvmara, med mål i Rådhusparken.
Ironman var faktiskt ett trevligt arrangemang även för en icke sportintresserad som jag själv; en folkfest i centrala Jönköping. Tyvärr var jag dåligt förberedd fotografiskt. Batteriet i kameran var lite klent, och laddade ur helt vid målet i väntan på segraren. Så bilden på vinnaren Andreas Dreitz är tagen med min telefon. (Övriga bilder är tagna med en Panasonic GM-1 med 20/1.7) Dreitz avverkade de tre grenarna på 03:49:45. 
Kan tilläggas att medan segraren gick i mål var det åtskilliga deltagare som fortfarande höll på med cykelloppet och följaktligen hade 2,1 mil löpning framför sig.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar