tisdag 20 juli 2010

Längre österut


En bit öster om Drottningtorget ligger Slussplan. Tidigare var det här en central busshållplats med byggnad som hyste både biljettförsäljning och väntsal. Byggnaden är sedan länge riven och området liknar nu mest ett torg i Kabul.
Men andra tider stundar och här är det nu meningen att det så småningom ska byggas ett bostadshus med 12 våningar (eller 13, uppgifterna varierar). Detta har varit bestämt sedan ett bra tag men än har inget har hänt, vi får väl se hur det blir.


Det blir mer och mer igenvuxet här, men så blir det ju när man låter naturen själv bestämma. Buskar och ogräs bryter igenom både asfalt och betong.


På andra sidan Norra Vallgatan ligger sedan länge Malmö roddklubb. Dock har det på senare tid tillkommit lite detaljer på byggnadens tak; ett jättekaffepaket och en reklamflagga för ett klottersaneringsföretag.


Malmö roddklubb bildades 1883 och har huserat i nuvarande lokaler sedan 1943. Jag tycker det är lite fint att man låtit den gamla skylten sitta kvar på fasaden trots att man har satt upp en ny och betydligt större (och fulare).



Lite längre österut på Hornsgatan kan man uppifrån viadukten kika ner i Byggmästaregatan mellan de båda så kallade SJ husen. Husen kallas så för att de ursprungligen byggdes som bostadshus för järnvägstjänstemän. Det som skymtar närmast till höger är äldst och byggt 1899-1901 och det till vänster i bild är lite nyare och byggdes 1906–1907.


Ytterligare en bit längre österut möts vi av den här synen. Det senaste tillskottet i Malmös handelsflora: Entré!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar