onsdag 23 mars 2011

Frukostbok, promenad & pannkaka


Började dagen med frukost och ett kapitel ur ”Che”, biografin av Björn Kumm. Har nu bla fått reda på att Che Guevara kom från ett välbärgat hem, utbildade sig till läkare, blev frikallad från militärtjänst pga astma och arbetade en tid som fotograf i Mexico City. Där lärde han känna Fidel Castro och reste så med honom för att befria Cuba.
Guevaras ideologi kan väl närmast beskrivas som Marxist-Leninistisk. Dock var en del av hans åsikter ganska konservativa. Kvinnorna fick gärna delta i revolutionen men fick nöja sig med uppgifter som tex att stryka männens uniformer. Vi får se vad som händer härnäst…


Gick en motionssväng i Pildammsparken och blev omgående nästan nersprungen av en blåklädd hurtbulle. Jaja, vi får se vem som lever längst.


Mitt i parken på den s k Tallriken ligger högar med snö. De har legat där ett bra tag, ändrat färg från vitt till gråsvart. Vet inte avsikten med högarna, om man dumpade snön här eftersom man inte hade någon annan plats tillgänglig eller om avsikten var att skapa ett snölandskap åt barnen? I så fall var det ju en god tanke även om det nu mest liknar en soptipp.


Passerade en kulle bakom gallergrindar. Högst uppe på kullen satt en ung man. Jag kom att tänka på Beatles och låten ”Fool on the hill”.

Bara pannkaka


Det pratas ju mycket om så kallade pannkaksobjektiv. Pentax lanserade sin 40/2,8 redan 1976. Det blev ingen större succe då. Allmänt tyckte man att objektivet var för kort och svårfokuserat. Men jag gillade det, speciellt i kombination med ett Me-hus, då det blev riktigt kompakt. Det var första gången man kunde ha en systemkamera i rockfickan. Och nu verkar de vara populära, jag tror att de kostar mera idag än vad de kostade nya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar