söndag 6 september 2009

Analoga resebilder bilder

Lite gamla resebilder från olika håll som jag skannat in. 


Den okände soldatens grav, Paris
Ett populärt fotoobjekt, även för mig, fast jag nöjde mig med en bild av de som fotograferade.
Maj 1978. Nikon FM med normalobjektiv och Tri-X



Centre national dárt et de culture Georges Pompidou
Ett konstmuseum med ett av de längre namnen, kallas dock allmänt för Bobour, som vad jag förstår är namnet på kvarteret sedan urminnes tider. Och det är klart – Varför ska man ändra på sakers namn bara för att de byter skepnad?
Bilden är ett höftskott i en av rulltrapporna på det här museet. Kameran var en Minox 35 EL, en kul liten kamera (när den inte krånglade) med hygglig optik. Filmen var som vanligt Tri-X.



Eiffeltornet
Ett fantastiskt torn byggt 1889 till världsutställningen och skulle egentligen ha monterats ner året därpå. Fick stå kvar tills vidare…
Eiffeltornets hissmaskineri, fotograferat i maj 1978 med en Nikon FM med 35/2,8. Filmen var Tri-X.



Vänder man blicken rakt neråt en bit upp i tornet, kan man se den här symmetriska vyn.


Subway
Bilden är ett snapshot på väg upp från underjorden i december 1977 med en Minox 35 EL och Tri-X. Det hände mycket i London det här året, musicalen ”Elvis” med P.J. Proby i en bärande roll gick för fulla hus, drottningen firade jubileum och Sex Pistols toppade listorna med ”God Save the Queen” som dock inte fick spelas i radio…



Broadway, New York
Stod i ett gathörn och betraktade folklivet när plötsligt himlen öppnade sig och regnet vräkte ner. Jag backade in under ett utskjutande tak och stod kvar, ljuset var bra trots regnet. Det stod en svart kille med en pappkartong som disk och sålde Rolex på trottoaren. Han försvann snabbt in i en port när det började regna, men dök strax upp igen med några paraplyer i famnen. Kanske den snabbaste marknadsanpassning jag sett, knappa 2 minuter.

Bilden från mars 1990. Kameran var Pentax ME med 40/2,8 och filmen, Ilford XP1 efter ISO 200.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar